joi, 22 decembrie 2022

Luna Noua 23 Decembrie 2022

 

kali, broesis, pixabay

Saptamana de solstitiu, cu cea mai lunga si intunecata noapte din an, dupa care ziua incepe sa creasca, simbolic coboram in adancul umbrelor noastre, in fricile noastre si in Esenta noastra Creatoare. Luna calatoreste spre Soare si, in 23 decembrie, Luna Noua se formeaza in Centru Galactic, aceasta gaura neagra masiva aflata in centrul Caii Lactee, in directia Constelatiilor Sagetator si Ophiucus si care face Calea Lactee sa para mai luminoasa chiar in acel loc. 

Exista o magie creatoare a acestui loc, deoarece se crede ca in acest punct s-a nascut Calea Lactee, si deci viata noastra. Reprezinta originea, Evenimentul Cosmic care a creat Calea Lactee. 

In astrologia vedica orbita pamantului in jurul Soarelui e impartita in 27 segmente, numite nakshatre. Luna parcurge cate o nakshatra pe zi, ele sunt considerate sotiile zeului Chandra, care este Luna.  

Aceasta mansiune lunara (nakshatra), in care Luna intalneste Soarele si se formeaza Luna Noua din 23 decembrie 2022 se numeste Mula. Stiu ca am mai scris despre ea, sunt absolut fascinata, vrajita de acest punct de pe cer care reprezinta centrul creatiei noastre, puterea primordiala a creatiei, Zeita Mama. Kali este de asemenea arhetipul zeitei timpului, al atemporalitatii, al permanentei, al eternitatii. 


In Mahabharata, unul din textele vedice cele mai importante se vorbeste despre Kali Yuga, o epoca a omenirii pe care o traversam de mii de ani si care duce spre evolutia omenirii in cele din urma. Fiecare fiinta care e intrupata in Kali Yuga participa la aceasta evolutie prin nastere si renastere. Reprezinta parcursul nostru in intuneric spre Lumina.

Solstitiul, cea mai lunga noapte din an reprezinta uterul Mamei din care se naste Lumina,  Soarele, in forma lui luminoasa si arzatoare. 

Exista o tema a suferintei umane indreptandu-se in noapte in cautarea luminii si a noii vieti, din nou, in fiecare an precum Maria si Iosif, cautand adapost, disperati in noapte. Exista un caracter de acceptare si resemnare, de renuntare inaintea evolutiei si a Nasterii Luminii, a lui Isus, in fiecare fiinta. 


Simbolul Nakshatrei Mula este o gramada de radacini legate impreuna, intocmai ca radacinile unui copac mare care reprezinta viitorul, devenirea, ceea ce e spre cer, ceea ce e in afara e si in pamant. Precum in cer, asa si pe Pamant. 

Zeita asociata cu Mula este Nirrti sau Nirruti o zeita imbracata in negru sau intunecata, la fel ca si Kali, al carei avatar poate fi si care guverneaza distrugerea, anihilarea. Distrugerea aparentelor, pentru a afla cauza reala a problemelor. Ea atrage atentia asupra faptului ca lucrurile nu sunt mereu ceea ce par si ca adevarul este important si trebuie revelat si cunoscut cu orice pret. 


In incheiere as vrea sa va las un mic ritual care mi-a venit in minte in aceste zile si care e inspirat de o petrecere de Revelion a unor prieteni din America de Sud, unde am participat cu ceva timp in urma. Ei au obiceiul de a aprinde un foc in aer liber la petrecerea de revelion si mi-au spus mie sa aduc ceva vechi, un obiect personal de aruncat pe foc. Am stat toti, bucurosi in jurul focului, unii tinandu-se de mana, altii sorbind bauturi, ascultand muzica si privind acest magic foc care avea sa distruga vechiul si sa aduca speranta si lucruri noi si o lume mai buna. 


Acum ritualul: scrieti pe hartie o caracteristica, o trasatura a voastra sau un “ghinion” din viata voastra. Sau faceti o lista de lucruri vechi care nu se mai potrivesc in viata voastra, care au legatura exclusiv cu voi, cu sufletul vostru, cu viata voastra, cu corpul vostru, de care vreti sa va eliberati. Si ardeti aceasta hartie maine, de Luna Noua sau in urmatoarele zile, pana la Anul Nou, luandu-va ramas bun de la vechi si imaginand Noul. 


Sarbatori Magice tuturor 






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Casa Norocului in Astrologie. Despre Noroc si Oportunitati.

Ce-i al tau e pus deoparte? Nu chiar. Trebuie sa cauti si sa actionezi.  Astrologia, in special cea indiana, vedica, ne spune ca a al nouale...