vineri, 4 august 2023

Casa Norocului in Astrologie. Despre Noroc si Oportunitati.


Ce-i al tau e pus deoparte? Nu chiar. Trebuie sa cauti si sa actionezi. 

Astrologia, in special cea indiana, vedica, ne spune ca a al noualea semn din horoscop este casa norocului, iar guvernatorul acesteia este maretul Jupiter, cel care aduce oportunitati, crestere si expansiune in viata noastra. Pozitia lui Jupiter case, in horoscopul natal va vorbi, asadar, despre sectorul pe care Jupiter il creste in viata ta. De asemenea, Jupiter este planeta parentingului, adica cum te simti tu cand esti copil cu parintii tai si ce parinte vei deveni. Jupiter reprezinta invatarea, intelepciunea, profesorul, maestrul, Guru. 

Pe scurt, mai jos despre pozitiile generale ale lui Jupiter in case: 

In prima casa, Jupiter se ocupa de chipul si prezenta ta: esti frumos si prezentabil, ai ochi mari, chip proeminent, par frumos. Te prezinti onest si real, esti vizibil dintr-o mie. Iti daruieste copii si esti parinte bun.

In casa a 2-a, stii sa vobesti, vocea ta e ingrijita si conteaza, ai bun gust si-ti place sa gusti lucrurii rafinate. esti educat si te bucuri de bogatii. Poate parinti relevanti. Aceasta este o pozitie generala foarte buna care promite multe comoditati si bucurii. 

In casa a 3-a, Jupiter, care reprezinta intelepciunea, intalneste lipsa de ascultare, intalneste independenta. Asadar Jupiter devine un rebel si nu asculta mereu de ghizi pozitivi. De asemenea, ar putea fi in competitie sau concurenta cu fratii. 

Jupiter natal in casa a 4-a este calm si fericit si promite siguranta in camin, o mama predominanta sau importanta si care a contribuit la evolutia ta personala. 

In casa a 5-a, care este o casa a educatiei si a copiilor, Jupiter este foarte inteligent, intelept si bun organizator, dar poate avea probleme in copilarie cu parintii, profesori sau poate fi preocupat de copii ca si adult. 

In casa a 6-a, Jupiter e relaxat si preocupat de cuvinte, nu se preocupa de probleme si nu le recunoaste. Se bazeaza pe trucuri si cuvinte si are incredere. 

In casa a 7-a, Jupiter ofera binecuvantari importante: casatorie buna, atractivitate, popularitate, bogatii, faima, succes. 

In casa a 8-a, Jupiter ofera viata lunga si vitalitate, o simplitate a vietii sau o viata de renuntare: tipic celor care renunta la avere sau renunta la mosteniri in favoarea celorlalti. Averea poate fi invizibila, ascunsa de ceilalti. 

In casa a 9-a, Jupiter e faimos, bogat si priceput la finante, organizator financiar, responsabil, bun cu oamenii. Maestru al celorlalti. 

In casa a 10-a Jupiter e popular si important, e o persoana "mare", faimoasa si bogata. Reputatie buna, iubitor de oameni. Intelectual.

In casa a 11-a Jupiter promite profituri din cariera, viata confortabila, prieteni importanti, influenti, bogati. Esti o persoana care vorbeste cu incredere. Ai o buna reputatie si te bucuri de toate aspectele vietii. 

In casa a 12-a, ii pui pe ceilalti pe primul loc, poti fi pesimist sau sa te simti singur, poti activa in domeniul medical, spiritual sau social. 

Casa a 9-a, a norocului, insa, este definita in functie de ascendentul personal: astfel, Ascendentul Berbec si Ascendentul Rac, vor fi cei care au casa a 9-a, a norocului guvernata de Jupiter, deoarece pentru Ascendent Berbec casa a 9-a este Sagetatorul, pentru Asc Rac, casa a 9-a este semnul Pestilor, de asemenea guvernat de Jupiter. 

Pentru celelelalte ascendente, casa a 9-a si guvernatorul sunt dupa cum urmeaza: 

pentru Asc Taur: Capricorn/Saturn

Asc Gemeni: Varsator/Saturn

Asc Leu: Berbec/Marte

Asc Fecioara: Taur/ Venus

Asc Balanta: Gemeni/Mercur

Asc Scorpion: Rac/Luna

Asc Sagetator: Leu/Soare

Asc Capricorn: Fecioara/ Mercur

Asc Varsator: Balanta/Venus

Asc Pesti: Scorpion/Marte

Casa astrologica in care se gaseste guvernatorul si semnul, starea lui (direct, retrograd, cazimi, etc) va indica destinul, directia norocului in viata cuiva, sursa, incotro, in timp ce Jupiter va produce rezultatele pe care le indica maestrul, guvernatorul casei norocului. 

Daca maestrul casei a 9-a, a norocului, se afla in prima casa, norocul ti-l faci tu, prin prezenta, disciplina si efort personal. 

In casa a 2-a, oportunitatile vin prin familia de origine si prin castiguri: cu cat castigi mai mult, cu atat te simti mai norocos. 

In casa a 3-a, efort personal, munca, comert, calatorii, comunicare. Calatoriile schimba norocul. Daca te simti blocat, schimba locul. 

Maestrul casei norocului in casa a 4-a natala, mutarea aduce oportunitati si activeaza norocul. Amenajarea casei, de asemnea.

Maestrul casei norocului in casa a 5-a: nastera primului copil activeaza norocul. Norocul vine dupa ce devii parinte sau din conexiuni vechi, inclusiv persoane cunoscute in alta viata. 

Maestrul casei a 9-a in casa a 6-a: cand doi se cearta...sa ramai la acelasi loc de munca, sa treci printr-un conflict sau litigiu sau sa preiei idei de la adversarii tai. Adica idei de la concurenta, cum ar veni...

Maestrul casei a 9-a in casa a 7-a: noroc de la partenerul de viata sau prin casatorie: noroc prin asociatii sau de la publicul tau. Noroc de afaceri si de piata. 

Maestrul casei a 9-a in casa a 8-a. norocul vine prin schimbari si cand ai curajul sa schimbi. Beneficii din scandaluri sau lucruri ascunse. 

Maestrul casei a 9-a in casa a 9-a. Norocul vine prin rugaciune sau practica spirituala. Calatoriile aduc inspiratie si noroc. 

Maestrul casei a 9-a in casa a 10-a. Norocul vine din puterea personala, este tipic celor care muncesc neobosit si construiesc pas cu pas si cresc si evolueaza. 

Maestrul casei a 9-a in casa a 11-a. norocul vine prin oameni care apar in viata ta, prin grupuri, prieteni organizatii. este pozitia tipica a celui care este "descoperit' si promovat de alte persoane. 

Maestrul casei a 9-a in casa a 12-a. Norocul vine prin stabilirea in strainatate. 

Daca maestrul casei norocului arata directie, tipul de noroc, Jupiter arata cum se produce norocul sau cum se produc evenimentele norocoase. Asadar, luand pozitia maestrului ca si prima casa, numarati semnele pana la pozitia lui Jupiter. 

Astfel, daca Jupiter sta in casa 2/6/8/12 fata de maestrul casei a 9-a, atunci norocul tau depinde de alte persoane sau de alti factori. 

Daca Jupiter sta in casa 3/6/10 fata de maestrul casei a 9-a, norocul creste si evolueaza in timp. 

Daca Jupiter sta in casa 1/5 fata de maestrul casei a 9-a, norocul se activeaza de indata ce incepi ceva, ce te pui la treaba. 

In fine, daca Jupiter sta in casa 7/9/11 fata de maestrul casei a 9-a, norocul se realizeaza prin persoane care vin in viata ta.  






 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Casa Norocului in Astrologie. Despre Noroc si Oportunitati.

Ce-i al tau e pus deoparte? Nu chiar. Trebuie sa cauti si sa actionezi.  Astrologia, in special cea indiana, vedica, ne spune ca a al nouale...