joi, 20 octombrie 2022

Despre sezonul eclipselor 25 octombrie - 8 noiembrie 2022




Nodurile Lunare sunt puncte astronomice, nu sunt planete fizice sau vizibile si sunt punctele orbitei Lunii cand traverseaza traiectoria Soarelui (ecliptica). Acest lucru se intampla de 2 ori pe an. Cand Luna Plina intalneste Nodul Ascendent avem eclipsa de Luna.
Eclipsa de Soare se produce cand Luna trece intre Pamant si Soare. Si, desi Soarele este imens in comparatie cu Luna, luna il umbreste, deoarece e mult mai aproape de Pamant si de aceea pare mai mare. 
Nodurile lunare sunt Ascendent, Nord sau Rahu - in astrologia vedica si nodul Descendent, Sud sau Ketu. Cele doua noduri se mai numesc in  astrologie Capul Dragonului si Coada Dragonului. Nodurile Lunare tranziteaza 18 luni intr-un semn si au o miscare retrograda, cu exceptia perioadei eclipselor cand par sa se opreasca. 
Nodurile lunare sunt asadar implicate in eclipse. In unele mitologii antice, Rahu e un demon care-l inghite pe Soare. Intelegem asadar de aici natura negativa a disparitiei Soarelui, chiar si temporara, mereu asociata cu evenimente naturale negative sau schimbari de nestavilit. Eclipsele sunt considerate portaluri si multi dintre cei care sunt pregatiti sa plece si si-au incheiat karma pe pamant, vor pleca in urmatoarea perioada de 2 luni.  

In eclipsa solara din 25 octombrie sunt implicati, desigur, Soarele si Luna, Nodul Lunar Sud si Venus. Gradul la care se formeaza in Oracolul Sabian, al treilea din Scorpion: “sateni ajuta la construirea unei case intr-un mic sat” recheama natura colectiva a schimbarilor pe care le traim, muncind impreuna la construirea noii noastre case pe pamant, una noua si curata la care contribuim cu totii in masura posibilitatilor noastre. Din punct de vedere simbolic, satul recheama natura, pamantul in toata splendoarea lui si legatura noastra stransa si codependenta cu elementele naturii si cu ceilalti umani.  
De exemplu, anul trecut avut loc un incendiu aici, langa casa unde locuim. In sat avem cativa prieteni apropiati, unii dintre ei mutati si ei din orase. In rest, avem relatii amiabile de salut fara multe confidente cu ceilalti sateni. Cu toate acestea, desi pareau inexistenti, oamenii au aparut de peste tot, au venit sa ajute la stingerea focului, cu galeti, lopeti, sape. Intrebau cum sa ajute, daca suntem bine, au adus cainii inapoi ca evadasera din curte speriati de foc si de haos. Pe langa faptul ca au venit echipaje specializate si inclusiv viceprimarul localitatii a ajutat. Ca sa intelegeti puterea unui sat. 
Dealtfel, casele vechi din sat, odiniara au fost ridicate de catre toti satenii tot asa, in claca, pe rand. De aceea casele vechi din satele noastre seamana izbitor unele cu cu altele. 

De cealalta parte, eclipsa de Luna din 8 noiembrie, luna plina in Taur, in care din nou avem implicata planeta Venus in opozitie, pentru ca ea nu se indeparteaza foarte mult de Soare in aceasta perioada
Se intampla la un grad sabian “de batalie intre spade si torte” in timp ce Soarele sta la un grad de “o femeie, plina de propriul ei spirit, este tatal propriului sau copil”. 
Nakshatra Bharani, in care se formeaza Luna Plina si in care Nodul Lunar tranziteaza de luni de zile este si ea guvernata de Venus, dupa cum Venus este maestrul semnului Taur aceste “coincidente” vorbesc din nou despre libertatea si drepurile femeilor, atat de discutate in ultima perioada: dreptul de a alege, de a trai dupa propriile nevoi, dreptul la exprimare, de a avea sau nu copii, de a se exprima emotional sau de a se comporta ca un luptator. Am vorbit despre Rahu in Bharani inca de acum multe luni, aici.
 Bharani vorbeste despre creatie, despre restrangere si control. Si sa avem in vedere si cuadratura puternica a lui Saturn, care va fi revenit direct pana atunci. De control si restrangere catre aceasta lupta de eliberare pe care o reprezinta conjunctia Luna Plina, Uranus, Nodul Nord, privite din al 7-lea semn, al relationarii de catre Soare, Mercur, Venus, Nod Sud. Saturn impietrit si puternic sta sa tina front acestor miscari de nestavilit. El a dominat toate schimbarile din ultimii ani si, dupa o perioada de cateva luni de retrogradare se intoarce direct sa continue opera la care a muncit in ultimii ani. 

Din punct de vedere istoric, aceste configuratii in Bharani ( cu eclipse) au mai fost si in 2004. In 2004 a fost un urias mars al femilor in Statele Unite, la care au participat in jur 1,3 milioane de persoane si s-a numit March for Women’s Life. La care a vorbit si Hilary Clinton care are Soarele in tema natala la…3 grade Scorpion ! Hai se se ridica parul pe brat.
  

In 2004, in Europa au fost schimbari de genul ca 10 tari au aderat la UE si altele au facut acorduri de aderare. Mai multe tari, inclusiv Romania adera la Nato..

In 1986, deci cu inca 18 ani inainte, cand nodul lunar a tranzitat aici primele tari au aderat la blocul european care mai tarziu a devenit UE si s-a creat steagul UE. Dealtfel steagul e unul dintre simbolurile Nodului Lunar Sud. 
Alte simboluri ale Nodurilor, Soarelui si Lunii sunt animalele si animalele de companie in special, soarele ca simbol al Leului este pisica (Rahu, de asemenea). Cainele este simbol al lui Ketu si al Lunii, in unele culturi- lupul e ilustrat urland si transformandu-se cand e Luna Plina. Sa avem grija, asadar de animalele noastre de companie. 

Pentru fiecare ascendent, am lucrat, in conditiile perfecte si delicioase cu parfum de lapte de migdale 😍 pe care le puteti observa cu totii aici




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Casa Norocului in Astrologie. Despre Noroc si Oportunitati.

Ce-i al tau e pus deoparte? Nu chiar. Trebuie sa cauti si sa actionezi.  Astrologia, in special cea indiana, vedica, ne spune ca a al nouale...