luni, 31 octombrie 2022

Darakaraka sau planeta partenerului de viata



Continuam seria planetelor in fascinantul  sistem Jaimini, azi, cu Darakaraka. Am inregistrat azi material despre Darakaraka aici

DK, este planeta cu cel mai mic grad din horoscop. Am vorbit despre Atmakaraka (planeta sufletului tau aici ). DK se calculeaza la fel ca si AK (planeta cu cel
mai inalt grad), dar este planeta cu cel mai mic grad dintr-un semn si reprezinta caracteristicile perechii tale. Se spune ca se activeaza dupa casatorie, e un fel de transformare a partenerului si a cuplului. Sau poate se spune asa ca sa para si mai misterioasa toata treaba. 😊 
Pot sa descriu o situatie de transformare de acest fel astfel: sa zicem ca eu am DK soarele (nu-l am, dar pretindem).  Si e slab sau soarele partenerului  e slab (sa zicem in balanta, etc). Atunci eu, prin pozitionarea soare DK il ajut pe el sa “straluceasca” sa-l sustin sa devina liderul si persoana puternica descrisa de Soare DK din horoscopul meu. 
Mai mult, eu pot sa-mi ajut si prietenii si apropiatii sa devina puternici: parinti, frati, et. Pentru ca DK se refera la modul meu de a trai relatiile cu ceilalti si nu se limiteaza la o relatie de ortodoxa casatorie de cuplu. 
Totusi, fericirea ta de cuplu va fi studiata incluzand darakaraka, dar si studiul casei a 7 -a, cu maestrul acesteia, pozitiile si aspectele pe care le primesc atat darakaraka, cat si acestea din urma. 

Ideea e ca planeta care e DK reprezinta suma caracteristicilor pe care cineva le cauta/ asteapta de la un  partener. Sau cum ar putea fi partenerul de viata. Cum va fi sau ce cauti la un partener. Ce asteptari ai si-ti este destinat sa intalnesti. Veti vedea in continuare cat e de interesant. Din nou nu luam in calcul planetele generationale:  Uranus, Neptun, Pluton. Si nici Noduri Lunare, Chiron,  Lilith, etc.  

Soarele DK
Persoana e atrasa ca un magnet de persoane puternice si vizibile, care pun in valoare pe ceilalti, care sunt generoase, stiu sa daruiasca si-i inspira pe ceilalti sa devina mai buni in orice domeniu.  Persoana visurilor este ambitioasa si-si urmeaza visele si idealurile. La nivel fizic ar putea avea fața usor asimetrica, frunte inalta, ar putea cu timpul sa piarda par. Persoana ideala este activa si curajoasa, este orgolioasa si expansiva, vorbeste cu incredere, are dorinte de crestere si evolutie. Persoana trebuie totusi sa nu fie aroganta sa-i ajute si sa-i inspire pe ceilalti sa-si dezvolte si ei potentialul. 
Daca Soarele este rau pozitionat exista riscul sa fii atras de o persoana egoista sau orgolioasa, care se pune pe primul loc si care te poate umbri cu puterea sa. 
In cele mai multe cazuri insa, caracteristicile pozitive si negative coexista in masuri diferite. 

Luna DK
Ai nevoie de o persoana care ti-e suta la suta dedicata si prezenta, care intuieste nevoile tale emotionale dintr-o singura privire. O persoana care-ti simte starile si trairile, o persoana care se gandeste mereu doar la tine, la cum sa faca sa te simti iubit si apreciat si ingrijit. Ai nevoii emotionale si ai nevoie de suport si sa ti se acorde incredere. De asemenea, Luna poate reprezenta un partener cu emotii fluctuante, poetic sau artist, nonconformist, cu emotii fluctuante, intocmai ca Luna, in crestere si descrestere. Luna in aceasta pozitie reprezinta si mentalul partenerului care este intens si emotional, foarte sensibil si intuitiv. 

Mercur DK
Ai nevoie de un partener inteligent, care stie sa comunice cu oamenii. Partenerul tau stie sa relationeze si sa glumeasca si sa abordeze aproape orice subiect. Are mereu cuvintele pregatite si gandeste rapid si logic. Are simtul umorului si creeaza o poveste amuzanta din orice imtamplare. E spontan si-i place sa calatoreasca. Nu ti-ar placea un partener care vorbeste aiurea si care divulga secretele voastre sau care gafeaza in conversatii publice sau te pune intr-o lumina proasta prin lipsa de tact. 

Venus DK
Partenerul tau apreciaza frumusetea si are o natura artistica si evoluata. Stie sa infrumuseteze orice atinge si are o natura binevoitoare si armoniasa cu oamenii si cu alte fiinte, cu natura. Ii plac lucrurile frumoase si cadourile, atentiile gesturile marete, calatoriile. Desigur te poti astepta la un partener foarte senzual si frumos care mereu lucreaza pentru a se imbunati in toate sensurile, fizic, mental si spiritual. 

Marte DK
Vei avea parte de partener activ, sportiv sau atletic, mereu in miscare si foarte indraznet. Un luptator in toate sensurile. Va fi mereu ocupat si va avea mereu angajamemte foarte active, se va misca foarte mult si va vorbi foarte direct si taios. Va avea mereu obiective clare spre care se va indrepta. Nu va fi o persoana confuza. 
Iti place sa fie direct si onest, dar nu vei aprecia neaparat agresivitatea si spiritul de cearta al partenerului. Uneori ar putea sa-si impuna vointa sau sa indeparteze de persoane care nu sunt de acord cu el. Sau cu ea.

Jupiter DK
Partenerul tau e o persoana inteleapta si plina de tact. E o persoana optimista, care mereu vede partea plina a paharului si care ofera suport celor din jur, intregii familii. Se comporta ca un parinte si are comportament corect, logic si spiritual. Ar putea fi atras de spiritualitate si religie, pe masura ce evoluati sau chiar de la inceput. Expansiv ii place sa se bucure de viata impreuna cu cei dragi, in toate aspectele ei: in calatorii, la masa, la locul de munca. Peste tot lasa amprenta lui generoasa de loialitate, claritate si generozitate. Uneori (nu mereu) pot fi persoane care probleme cu greutatea din cauza exceselor alimentare. 

Saturn DK
Poate parea ciudat, dar, chiar daca nu vorbim de romantism in adevaratul sens al cuvantului, partenerul rau e loial si stie sa creeze imtimitate datorita naturii lui rezervate. Chiar in ocazii sociale, relatia voastra va fi mereu un mister invidiabil pentru ceilalti care nu vor cunoaste detalii despre voi. Partenerul tau e loial si munceste pentru idealurile voastre comune. Uneori partenerul poate fi mai mare ca varsta sau poate fi o diferenta de varsta. Alteori poate fi izolat si neinteles de ceilalti, nu iubeste popularitatea. Dar nu sunt reguli acestea, in general. 

Vedeti, asadar, cat de multe lucruri se pot afla doar din studiul unei singure planete din horoscop. 

joi, 20 octombrie 2022

Despre sezonul eclipselor 25 octombrie - 8 noiembrie 2022




Nodurile Lunare sunt puncte astronomice, nu sunt planete fizice sau vizibile si sunt punctele orbitei Lunii cand traverseaza traiectoria Soarelui (ecliptica). Acest lucru se intampla de 2 ori pe an. Cand Luna Plina intalneste Nodul Ascendent avem eclipsa de Luna.
Eclipsa de Soare se produce cand Luna trece intre Pamant si Soare. Si, desi Soarele este imens in comparatie cu Luna, luna il umbreste, deoarece e mult mai aproape de Pamant si de aceea pare mai mare. 
Nodurile lunare sunt Ascendent, Nord sau Rahu - in astrologia vedica si nodul Descendent, Sud sau Ketu. Cele doua noduri se mai numesc in  astrologie Capul Dragonului si Coada Dragonului. Nodurile Lunare tranziteaza 18 luni intr-un semn si au o miscare retrograda, cu exceptia perioadei eclipselor cand par sa se opreasca. 
Nodurile lunare sunt asadar implicate in eclipse. In unele mitologii antice, Rahu e un demon care-l inghite pe Soare. Intelegem asadar de aici natura negativa a disparitiei Soarelui, chiar si temporara, mereu asociata cu evenimente naturale negative sau schimbari de nestavilit. Eclipsele sunt considerate portaluri si multi dintre cei care sunt pregatiti sa plece si si-au incheiat karma pe pamant, vor pleca in urmatoarea perioada de 2 luni.  

In eclipsa solara din 25 octombrie sunt implicati, desigur, Soarele si Luna, Nodul Lunar Sud si Venus. Gradul la care se formeaza in Oracolul Sabian, al treilea din Scorpion: “sateni ajuta la construirea unei case intr-un mic sat” recheama natura colectiva a schimbarilor pe care le traim, muncind impreuna la construirea noii noastre case pe pamant, una noua si curata la care contribuim cu totii in masura posibilitatilor noastre. Din punct de vedere simbolic, satul recheama natura, pamantul in toata splendoarea lui si legatura noastra stransa si codependenta cu elementele naturii si cu ceilalti umani.  
De exemplu, anul trecut avut loc un incendiu aici, langa casa unde locuim. In sat avem cativa prieteni apropiati, unii dintre ei mutati si ei din orase. In rest, avem relatii amiabile de salut fara multe confidente cu ceilalti sateni. Cu toate acestea, desi pareau inexistenti, oamenii au aparut de peste tot, au venit sa ajute la stingerea focului, cu galeti, lopeti, sape. Intrebau cum sa ajute, daca suntem bine, au adus cainii inapoi ca evadasera din curte speriati de foc si de haos. Pe langa faptul ca au venit echipaje specializate si inclusiv viceprimarul localitatii a ajutat. Ca sa intelegeti puterea unui sat. 
Dealtfel, casele vechi din sat, odiniara au fost ridicate de catre toti satenii tot asa, in claca, pe rand. De aceea casele vechi din satele noastre seamana izbitor unele cu cu altele. 

De cealalta parte, eclipsa de Luna din 8 noiembrie, luna plina in Taur, in care din nou avem implicata planeta Venus in opozitie, pentru ca ea nu se indeparteaza foarte mult de Soare in aceasta perioada
Se intampla la un grad sabian “de batalie intre spade si torte” in timp ce Soarele sta la un grad de “o femeie, plina de propriul ei spirit, este tatal propriului sau copil”. 
Nakshatra Bharani, in care se formeaza Luna Plina si in care Nodul Lunar tranziteaza de luni de zile este si ea guvernata de Venus, dupa cum Venus este maestrul semnului Taur aceste “coincidente” vorbesc din nou despre libertatea si drepurile femeilor, atat de discutate in ultima perioada: dreptul de a alege, de a trai dupa propriile nevoi, dreptul la exprimare, de a avea sau nu copii, de a se exprima emotional sau de a se comporta ca un luptator. Am vorbit despre Rahu in Bharani inca de acum multe luni, aici.
 Bharani vorbeste despre creatie, despre restrangere si control. Si sa avem in vedere si cuadratura puternica a lui Saturn, care va fi revenit direct pana atunci. De control si restrangere catre aceasta lupta de eliberare pe care o reprezinta conjunctia Luna Plina, Uranus, Nodul Nord, privite din al 7-lea semn, al relationarii de catre Soare, Mercur, Venus, Nod Sud. Saturn impietrit si puternic sta sa tina front acestor miscari de nestavilit. El a dominat toate schimbarile din ultimii ani si, dupa o perioada de cateva luni de retrogradare se intoarce direct sa continue opera la care a muncit in ultimii ani. 

Din punct de vedere istoric, aceste configuratii in Bharani ( cu eclipse) au mai fost si in 2004. In 2004 a fost un urias mars al femilor in Statele Unite, la care au participat in jur 1,3 milioane de persoane si s-a numit March for Women’s Life. La care a vorbit si Hilary Clinton care are Soarele in tema natala la…3 grade Scorpion ! Hai se se ridica parul pe brat.
  

In 2004, in Europa au fost schimbari de genul ca 10 tari au aderat la UE si altele au facut acorduri de aderare. Mai multe tari, inclusiv Romania adera la Nato..

In 1986, deci cu inca 18 ani inainte, cand nodul lunar a tranzitat aici primele tari au aderat la blocul european care mai tarziu a devenit UE si s-a creat steagul UE. Dealtfel steagul e unul dintre simbolurile Nodului Lunar Sud. 
Alte simboluri ale Nodurilor, Soarelui si Lunii sunt animalele si animalele de companie in special, soarele ca simbol al Leului este pisica (Rahu, de asemenea). Cainele este simbol al lui Ketu si al Lunii, in unele culturi- lupul e ilustrat urland si transformandu-se cand e Luna Plina. Sa avem grija, asadar de animalele noastre de companie. 

Pentru fiecare ascendent, am lucrat, in conditiile perfecte si delicioase cu parfum de lapte de migdale 😍 pe care le puteti observa cu totii aici




Casa Norocului in Astrologie. Despre Noroc si Oportunitati.

Ce-i al tau e pus deoparte? Nu chiar. Trebuie sa cauti si sa actionezi.  Astrologia, in special cea indiana, vedica, ne spune ca a al nouale...