sâmbătă, 9 iulie 2022

La ce te ajuta Astrologia?

 

Demult, cineva imi raspundea razand: “ce spui, cum ma poate influenta Saturn pe mine, el e acolo, eu sunt aici !  Nu cred ca ne influentam reciproc, eu doar am o perioada dificila”. 
Suntem de acord ca planetele influenteaza mai mult sau mai putin subtil: cea mai vizibila influenta o are Soarele, datorita caruia Pamantul se incalzeste si mentine viata si, datorita interactiunii dintre pamant si Soare prin miscare si inclinare avem anotimpuri; datorita Lunii avem mareele si stabilizarea rotatiei planetei noastre, tot astfel, celelalte planete pot avea influente proprii. 
Chiar daca nu crezi in astrologie, probabil stii ca exista o ordine planetara, de rotatie, inclinatie si miscare, de distanta si gravitatie. Cu alte cuvinte, Pamantul si planetele actioneaza ca niste magneti. Noi, care suntem atat de mici in jocul planetelor, cum vom crede asadar ca nu au nicio influenta asupra noastra?  Eu ma simt afectata si daca e o zi cu nori sau o zi cu soare si probabil nu mi-ar placea sa traiesc in Nord, unde lumina soarelui lipseste indelungat si e frig. 

Harta natala reprezinta amprenta noastra personala, de la ce plecam la nastere, perioadele planetare sunt date de pozitiile personale din harta natala, tranzitele lente si rapide, interactioneaza cu punctele sensibile din harta natala. 

Astrologia ne da speranta, atunci cand traversam perioade dificile pentru ca defineste perioadele din viata noastra. Astfel, vom sti cat dureaza si cand se schimba lucrurile. Atunci cand traversam perioade dificile ni se pare ca ele vor dura pentru totdeauna, nu reusim sa vedem dincolo de ele. 

Tot asa, astrologia identifica perioadele cele mai bune de dezvoltare, de studiu, construire, calatorie, de inceput al unei actiuni. Poti planifica evenimentele. De exemplu, vei sti cand sa te inscrii la cursuri, cand va fi un an bun financiar, cand va fi un an bun pentru cariera, si asa mai departe. 
Pentru cei care au perioade dificile, care se extind pe perioade mai mari, este probabil sa fie implicat Saturn in tranzit peste planete de nastere: in special conjunctii cu planete natale Luna, Soare, Marte sau chiar Saturn. Aceste perioade se extind pe cativa ani, deoarece Saturn sta cam 2.5 ani intr-un semn. Saturn este planeta karmei, care ajuta la trairea si dizolvarea acesteia. Saturn te invata rabdare, rezistenta, modestie, autolimitare, economie, organizare, munca, sa o iei pas cu pas, autocontrol, disciplina, rutina, acceptare.

Astrologia asadar te ajuta sa stii ca nu vei fi trist mereu, ca nu vei fi fara job mereu, ca nu vei fi singur mereu. Niciun NU nu dureaza pentru totdeauna.  

Cel mai frumos lucru din astrologia vedica este acela ca pentru orice planeta, sau problema exista remedii, uneori suna ca niste superstitii.  Dar faptul ca tu faci o donatie sau colorezi o yantra sau un animal, ca reciti o mantra, te ajuta sa adaugi atentie si constientizare, chiar daca nu crezi in aspectul magic al actului remedial. 

Deci astrologia in general ne ajuta sa avem asteptari rezonabile de la anumite perioade, sa profitam de momentele de aur, dar, mai ales, ne ajuta sa stim ca totul e trecator, ca dupa o perioada de furtuni, iese din nou soarele si, daca nu ar fi toate celelalte motive, chiar si acesta ultim e suficient sa ajute multe destine. Cand esti singur ti se pare ca mereu vei fi asa, cand esti trist, tristetea pare un ocean, in special pentru persoanele care au emotii foarte puternice. Emotiile si trairile mentale le dau in general Luna si Neptun. 

Este de asemenea adevarat, ca oricat de grea ar fi o perioada sau un moment, depinde de noi cum reactionam sau actionam. De aceea, faptul ca stii cand se termina si stii ca urmeaza lucruri mai bune iti poate da echilibrul se care ai nevoie ca sa depasesti dificultatile. 

Astrologia te ajuta sa-ti cunosti calitatile si punctele slabe si te ajuta sa te orientezi mai bine in viata, inclusiv in cea profesionala, de studii si cariera. 

Astrologia este fascinanta si in fiecare zi poti invata lucruri noi despre oameni. Cred ca astrologia este un parcurs de mai multe vieti, nu poti invata totul intr-o singura viata. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Casa Norocului in Astrologie. Despre Noroc si Oportunitati.

Ce-i al tau e pus deoparte? Nu chiar. Trebuie sa cauti si sa actionezi.  Astrologia, in special cea indiana, vedica, ne spune ca a al nouale...