miercuri, 27 iulie 2022

Atma Karaka, planeta sufletului tau


Foto Luna (arhiva personala)


Intr-un alt univers astrologic, total fascinant si misterios, care se numeste sistemul vedic jaimini, planetele sunt ordonate in functie de gradul ocupat in semne. 
Astfel, planeta cu gradul cel mai mare, sa zicem intre gradele 20 si 30 ale unui semn (vedic, sideral, desigur), este eul, planeta identitatii, ca si ascendentul in astrologia (mai) traditionala, inpreuna cu guvernatorul acestuia. Atmakaraka reprezinta sufletul tau, literalmente se traduce “planeta sufletului”.
Vorbind despre astrologia vedica, vom folosi pozitiile siderale ale planetei. Daca va stiti pozitiile tropicale, este in regula, doar scadeti 24 grade din pozitia tropicala a planetei. De exemplu, daca aveti Marte la 23 grade si 5 minute in Rac, scadeti 24 grade care reprezinta diferenta dintre sistemul tropical si vedic. Astfel, pozitia vedica a lui Marte va fi aproximativ la ultimul grad din Gemeni (semnul precedent) si va reprezenta planeta cu cel mai mare grad din horoscop. Daca, de exemplu aveti Saturn tropical la 27 grade in Rac si scadeti 24, veti ajunge la al treilea grad din Rac, deci un grad mic. Daca vreti tutusi sa vedeti daca vi se potriveste Saturn tropical ca si planeta a sufletului, puteti incerca, desigur. 

Este planeta care detine cel mai mare grad intr-un semn. Practic, fiecare semn are 30 de grade. 

In acest scop, consideram doar 7 planete, fara noduri si fara generationalele Uranus, Neptun si Pluton  : Soare, Luna, Mercur, Venus,  Marte, Jupiter si Saturn. 

Atma karaka este rolul nostru aici, rolul karmei noastre. Planeta sufletului lucreaza mereu, indiferent de tranzite, peste ce planete, sau peste planetele tale. 
Atmakaraka esti tu, este esenta ta. Este dorinta pe care ai adus-o cu tine cand te-ai reincarnat. 

Casa in care se gaseste planeta sufletului e casa in care vei avea multa karma de topit. 

Ak, in harta ta este cea mai importanta planeta, seful, presedintele hartii natale. 
Ak joaca un rol important in hartile divizionale, care sunt fragmente din harta natala marite cu lupa si studiate individual, pentru aprofundare. 😃

Soarele ca si AK
Soarele este atma karaka originala pentru toti, prima optiune. Soarele AK ajuta individul sa-si atunga scopurile, sa-si dezvolte calitatile, calitatile de lider, sa vada bine calitatile celorlalti. Vede calitatile celorlalti. E necesar sa mentina o atitudine modesta, nu lase egoul sa le conduca viata. Incredere si curaj. Mandrie si orgoliu. Cauta respectul celorlalti. Tatal poate avea un rol important in destinul nativului (in bine sau rau). 

Luna AK
Iubesc casa si locul natal. Daca merg sa locuiasca in alta tara, isi creeaza un mediu familiar, de siguranta si echilibru personal, intocmai ca un cuib.  Isi doresc foarte mult o casa pe gustul lor, acesta e un gand care poate sa-i insoteasca de-a lungul vietii. 
Adora confidenta si este usor pentru prieteni sa vorbeasca cu ei, sunt acomodanti si nu judeca. Sunt gata sa ajute pe oricine are nevoie de ajutor . Sunt prietenosi si modesti. Sunt foarte sensibili si au nevoie sa se simta iubiti si acceptati de cei din jur. Au nevoie constanta de sustinere ca sa-si atinga obiectivele, suportul emotional face miracole cu ei. 
Au insa tendinta sa se tulbure usor prin ganduri si emotii negative ale lor sau ale celor din jur si se descurajeaza usor. Rolul mamei e foarte important, in bine sau in rau. Au nevoie sa lucreze la relatia cu mama. 

Venus AK
Venus sustine un stil de viata echilibrat. Depinde in ce casa si semn este pozitionat, dar, in general, este vorba de echilibru in toate sferele vietii. Ii poate ajuta pe ceilalti sa-si echilibreze comportamentele. Are o atitudine calda spre ceilalti, vorbeste frumos. 
Sociabil si prietenos, atragator, frumos, creativ. 
Arte, hobbyuri care au legatura cu arta.  
Le place sa infrumuseteze locul in care-si petrec timpul.  Casa, biroul. 
Mereu cauta perfectiunea in orice, incepand cu imaginea de sine: par, piele, haine, calatorii, masini, relatii. 
Respect pentru opiniile celorlalti, toleranta si intelegere. Toate relatiile sunt importante, nu doar relatia cu partenerul. De aceea venus ak face o selectie riguroasa a anturajului pentru ca vrea ca toata lumea sa se respecte reciproc si sa se simta egala cu ceilalti. Echilibrul in relatii e foarte important. Sa-si vada prietenii intr-o incapere ca se distreaza sau schimba armonios idei, o face foarte fericita. 
Din cauza ca Shukra (Venus) in mitologie are un singur ochi, am observat ca uneori exista un detaliu interesant in ochii nativului cu venus ak: poate fi un usor strabism sau heterocromie sau doar un mod interesant, magnetic de a privi.


Mercur AK
Inteligenta si buna exprimare in vorbire si scriere. Rapiditate, miscare. Capacitate de invatare si gandire rapide. Neliniste, se misca si vorbesc mult. Curiozitate in diferite aspecte ale vietii. Pot vorbi foarte bine. Le place sa-si imparteseasca ideile si le place sa ofere si sa primeasca sfaturi. Comunicarea este activitatea lor preferata. 

Jupiter AK
Intelepciune in sfera casei in care se gaseste. Integritate morala si responsabilitatea de a pune in aplicare ceea ce invata. Ii place sa-i invete pe altii.  Sa le dea sfaturi, sa-i ghideze. Ii place sa invete, sa citeasca sa-si imbogateqsca intelepciunea si cunoasterea. 
Sunt foarte optimisti si pozitivi, chiar si cand trec prin momente dificile. 
Iubesc mult copiii, deoarece Jupiter e planeta copiilor. 
Pot fi probleme cu profesorii sau intreruperi in studii, schimbari de specializari. 
Au nevoie sa invete sa-i asculte pe ceilalti. 

Marte AK 
Se mentine mereu ocupat. Are o natura executiva. Curiozitate innascuta. Actiuni impulsive care pot avea consecinte imprevizibile pe care nu le pot gestiona. Sunt mereu ocupati si in miscare. Nu au neaparat multa energie, se obosesc usor, dar se refac repede. 
Le place sa fie independenti si sunt competitivi. Aspectul fizic poate fi atletic, sunt supli si sportivi, au aptitudini sportive de cultivat. Cei care nu fac sport au totusi un aspect atletic care poate parea nemeritat, nemuncit, si de asemenea, pot sa-si mentina greutatea si aspectul cu putin efort. 
Sunt impulsivi si pot crea probleme cu ceilalti din cauza ca nu sunt diplomati in comunicare. Incercari ale vietii din care trebuie sa aiba curaj sa iasa. Ceilalti se bazeaza pe forta lor sufleteasca si pe curajul lor.
Marte ak e un mare protector al celor dragi, lupta pentru ei. 
Marte ca si ak are nevoie sa invete sa-si foloseasca intuitia, deoarece cele mai multe greseli pe care le fac de-a lungul vietii se datoreaza tocmai faptului ca nu-si asculta intuitia. 

Saturn AK
Disciplina, modestie, tehnicitate si  serviciu spre ceilalti.Nu au incredere in ei insisi. Ii lasa pe ceilalti sa profite de calitatile lor si isi revin greu. 
Se maturizeaza repede. Au tendinta de a fi seriosi si de a lua in serios problemele celorlalti. Inteleg problemele celorlalti si vrea sa-i ajute sa depaseasca. Este profilul celui care se pune in slujba celorlalti, multe persoane cu Saturn Ak sunt functionari publici, asistenti, politisti, oameni politici. Au dificultati sa-si exprime emotiile si sentimentele din cauza autocontrolului exagerat. 
Respect pentru suferinta si compasiune. 

In incheiere, daca doriti sa aflati care este  planeta voastra de suflet, sau daca vi se pare ca va regasiti intr-o descriere de mai sus si vreti o confirmare, imi puteti lasa un mesaj aici. Namaste 🙏


sâmbătă, 9 iulie 2022

La ce te ajuta Astrologia?

 

Demult, cineva imi raspundea razand: “ce spui, cum ma poate influenta Saturn pe mine, el e acolo, eu sunt aici !  Nu cred ca ne influentam reciproc, eu doar am o perioada dificila”. 
Suntem de acord ca planetele influenteaza mai mult sau mai putin subtil: cea mai vizibila influenta o are Soarele, datorita caruia Pamantul se incalzeste si mentine viata si, datorita interactiunii dintre pamant si Soare prin miscare si inclinare avem anotimpuri; datorita Lunii avem mareele si stabilizarea rotatiei planetei noastre, tot astfel, celelalte planete pot avea influente proprii. 
Chiar daca nu crezi in astrologie, probabil stii ca exista o ordine planetara, de rotatie, inclinatie si miscare, de distanta si gravitatie. Cu alte cuvinte, Pamantul si planetele actioneaza ca niste magneti. Noi, care suntem atat de mici in jocul planetelor, cum vom crede asadar ca nu au nicio influenta asupra noastra?  Eu ma simt afectata si daca e o zi cu nori sau o zi cu soare si probabil nu mi-ar placea sa traiesc in Nord, unde lumina soarelui lipseste indelungat si e frig. 

Harta natala reprezinta amprenta noastra personala, de la ce plecam la nastere, perioadele planetare sunt date de pozitiile personale din harta natala, tranzitele lente si rapide, interactioneaza cu punctele sensibile din harta natala. 

Astrologia ne da speranta, atunci cand traversam perioade dificile pentru ca defineste perioadele din viata noastra. Astfel, vom sti cat dureaza si cand se schimba lucrurile. Atunci cand traversam perioade dificile ni se pare ca ele vor dura pentru totdeauna, nu reusim sa vedem dincolo de ele. 

Tot asa, astrologia identifica perioadele cele mai bune de dezvoltare, de studiu, construire, calatorie, de inceput al unei actiuni. Poti planifica evenimentele. De exemplu, vei sti cand sa te inscrii la cursuri, cand va fi un an bun financiar, cand va fi un an bun pentru cariera, si asa mai departe. 
Pentru cei care au perioade dificile, care se extind pe perioade mai mari, este probabil sa fie implicat Saturn in tranzit peste planete de nastere: in special conjunctii cu planete natale Luna, Soare, Marte sau chiar Saturn. Aceste perioade se extind pe cativa ani, deoarece Saturn sta cam 2.5 ani intr-un semn. Saturn este planeta karmei, care ajuta la trairea si dizolvarea acesteia. Saturn te invata rabdare, rezistenta, modestie, autolimitare, economie, organizare, munca, sa o iei pas cu pas, autocontrol, disciplina, rutina, acceptare.

Astrologia asadar te ajuta sa stii ca nu vei fi trist mereu, ca nu vei fi fara job mereu, ca nu vei fi singur mereu. Niciun NU nu dureaza pentru totdeauna.  

Cel mai frumos lucru din astrologia vedica este acela ca pentru orice planeta, sau problema exista remedii, uneori suna ca niste superstitii.  Dar faptul ca tu faci o donatie sau colorezi o yantra sau un animal, ca reciti o mantra, te ajuta sa adaugi atentie si constientizare, chiar daca nu crezi in aspectul magic al actului remedial. 

Deci astrologia in general ne ajuta sa avem asteptari rezonabile de la anumite perioade, sa profitam de momentele de aur, dar, mai ales, ne ajuta sa stim ca totul e trecator, ca dupa o perioada de furtuni, iese din nou soarele si, daca nu ar fi toate celelalte motive, chiar si acesta ultim e suficient sa ajute multe destine. Cand esti singur ti se pare ca mereu vei fi asa, cand esti trist, tristetea pare un ocean, in special pentru persoanele care au emotii foarte puternice. Emotiile si trairile mentale le dau in general Luna si Neptun. 

Este de asemenea adevarat, ca oricat de grea ar fi o perioada sau un moment, depinde de noi cum reactionam sau actionam. De aceea, faptul ca stii cand se termina si stii ca urmeaza lucruri mai bune iti poate da echilibrul se care ai nevoie ca sa depasesti dificultatile. 

Astrologia te ajuta sa-ti cunosti calitatile si punctele slabe si te ajuta sa te orientezi mai bine in viata, inclusiv in cea profesionala, de studii si cariera. 

Astrologia este fascinanta si in fiecare zi poti invata lucruri noi despre oameni. Cred ca astrologia este un parcurs de mai multe vieti, nu poti invata totul intr-o singura viata. 

Casa Norocului in Astrologie. Despre Noroc si Oportunitati.

Ce-i al tau e pus deoparte? Nu chiar. Trebuie sa cauti si sa actionezi.  Astrologia, in special cea indiana, vedica, ne spune ca a al nouale...