duminică, 2 aprilie 2023

Pluto in Varsator 2023-2043


Pluto sau Pluton va tranzita in urmatorii 20 ani semnul Varsatorului. El a inceput aici tranzitul din Martie, se reintoarce din iunie pana in ianuarie 2024 in Capricorn si inca o perioada scurta in toamna 2024.

Pluto e o planeta generationala, care parcurge intreg cercul zodiacal in 248 ani. El are o miscare aparent haotica in semne, parcurgand de la 12 la  31 ani intr-un semn zodiacal. Ca sa vedeti cum va influenteaza la nivel personal, va invit sa va examinati ultimii 17 ani din viata voastra, cand Pluto a tranzitat in Capricorn. Ce sector al vietii sau casa astrologica aveti in Capricorn? Ce sector al vietii voastre a transformat Pluton acolo? Aveti planete? Asemeni Nodului Lunar Nord, Rahu, Pluto mareste si modifica efectul oricarei planete cu care vine in contact. Pentru multi, tranzitul lui Pluto intr-un semn, casa astrologica inseamna ca intalnesc circumstante sau chiar persoane care participa la schimbarea urmatorilor ani. Practic cunosti o persoana sau se intampla un eveniment care darama total tot ce stiai tu si urmeaza o transformare. Transformarea este adeseori la nivel psihic profund si este ireversibila. In mitologia hindusa, Pluto este asociat cu forma destructiva a lui Shiva, Rudra Dar si cu zeul Yama, al mortii si al judecatii de apoi. Sau cu zeita timpului si a mortii,  Kali. Pluto are calitati distructive. Dar este distrugerea dinaintea reconstruirii, a renasterii. 

Tranzitul lui Pluto afecteaza la nivel psihologic, aproape invizibil la suprafata. Uneori, in functie de sectorul pe care-l atinge sau de planetele peste care tranziteaza, in special in conjunctie, va da o putere si un control deosebite. Pentru unii, vor fi intalniri cu oameni puternici, care au o aura underworld cum ar fi organizatii la limita legii, spionaj, etc. Pluto zice scoate afara vechiul si innoieste tot. 
Pluto aduce la lumina aspecte intunecate ale fiintei umane. Aduce la suprafata teama noastra, umbra noastra.  Reprezinta sfarsitul si renasterea. Persoana veche ramane in trecut si individul iese complet schimbat, transformat. Nu te poti opune energiei lui Pluto, dar poti invata sa o gestionezi si sa o canalizezi spre aspecte ale vietii tale pe care doresti sa le schimbi. Ceva va trebui sa lasi in urma in urmatorii 20 ani. Unii nu vom mai fi dupa 20 ani, este totusi un tranzit lung. 
Pluto poate aduce fanatism si obsesie pentru control cu unele aspecte planetare .
Deoarece vorbim despre Varsator, care este semnul grupurilor, in urmatorii 20 ani ar putea aparea grupuri noi si ideea de grup poate fi revolutionata. Deoarece Pluto in Capricorn a fost despre controlul guvernamental. Despre puterea autoritatii. Despre Pamant si resursele sale. Despre resurse traditionale. 
Acum jocul s-ar putea schimba si ar putea fi despre reforme sociale, despre grupuri si organizatii, Pluto aici poate aduce haos, pentru ca el mai intai face haos si apoi transforma lucrurile. Despre rolul nostru individual in grup, cu ceilalti, ca si parte dintr-un intreg. Lideri foarte puternici si convingatori pot iesi din multime. Dar sunt oare puternici pentru ca au forta de convingere si voce tunatoare? 
Idei noi care tin de controlul si ghidarea  celorlalti. Tehnologii IA noi care ajuta oamenii. Care mai intai nu vezi cum ii ajuta devreme ce ei fac mai putin, isi pierd jobul, isi pierd siguranta, scopul. 
Noi organizatii religioase sau de lifestyle revolutionar pot lua avant in urmatorii 20 ani.
Noi descoperiri arheologice, noi tenologii spatiale. Secrete despre spatiu pot veni la lumina. Noi scrieri sociologice, ideologii. O noua forma de media. Explorari ale spatiului. Conceptul de proprietate ar putea fi pus in discutie. Ce avem de fapt? Ce oferim de fapt? De cat avem nevoie in realitate? Ce creeam in realitate? Cum sunt creatiile noastre? Trebuie mult discernamant. Pentru cei care sunt tineri, urmatorii ani ar putea fi interesanti si transformativi.

Pluto in conjunctie cu planete natale: cu Saturn, stres si restrictii. Cu totii am trait in acum 2 ani istorica intalnire dintre Pluto si Saturn. Armura de tensiuni si opozitii in corpul nostru. Pierderi sau disparitii de bunuri. Sau lipsa de transparenta in relatii. Aceasta conjunctie te invata sa traiesti cu mai putin.

Pluto in conjunctie cu Soarele: transformarea intalneste egoul, liderul. Aceasta combinatie va avea tendinta sa proiecteze energia spre ceilalti, sa te simti puternic si sa vrei sa-i schimbi pe ceilalti. Evident, intentiile sunt bune, dar e o energie care poate fi folosita pentru a te imbunatati pe tine. Si abia dupa aceea sa-i inspiri si sa-i ghidezi pe altii. Pluto are nevoie sa transforme, vei primi putere cu acest tranzit. Un exces de aroganta te poate face sa cazi. 

Pluto in conjunctie cu Luna. Intensifica relatiile cu femeile, in aceasta perioada. Transformari in casa, te poti muta sau poti amenaja o casa. Probleme digestive. La nivel mental, neliniste si situatii de criza greu de controlat. Transformare a relatiilor emotive, transformare mentala. 

Pluto in conjunctie cu Mercur. Perioada educativa. Schimbari radicale in opinii si mod de comunicare foarte intens. Interes pentru adevar sau pentru un mod absolut de a comunica. Influenta asupra celorlalti cu ideile proprii sau dimpotriva, intalnesti o persoana sau mai multe care te influenteaza . O noua intelegere a lucrurilor. 

Pluto in conjunctie cu Venus. Relatiile afective sunt transformate. Atractie irezistibila sau relatie intensa soseste in viata ta. Relatia cu partenerul se poate intensifica. Relatiile dintre mama fiica de asemenea. Puterea iubirii. Lupte de putere in relatii sau colaborari. Atractii irezistibile petru persoane sau pentru o persoana. Relatie secreta sau gelozie in relatii. Sentimentele devin intense.  Atractie irezistibila pentru lux, obiecte, cumparaturi. Pentru cei care sunt single, aceasta conjunctie poate aduce o relatie foarte senzuala si exclusiva. Va fi relatia vietii tale? Greu de spus, depinde de situatia personala, de harta natala, cu aspectele ei. 

Pluto in conjuctie cu Marte. Se intalnesc 2 razboinici. E o combinatie care poate da putere. Putere sa cuceresti, dar in acelasi timp te poate face insensibil fata de ceilalti. Cu orice pret. Putere sa domini pe ceilalti. In unele cazuri au fost vazute intamplari negative: energiile sunt foarte puternice si au nevoie sa fie canalizate pozitiv. Prin antrenament si lupte constructive. Poti construi lucruri mari cu acest tranzit. Mare energie fizica si vitalitate. Stai departe de oameni sau zone umbroase, prudenta maxima. Persoanele care au aceasta conjunctie in horoscopul natal (actori, din nou 😀) au o mare capacitate de lupta si joaca roluri de revolutionari  eliberatori, in care ies dintr-o situatie limitativa si-i  elibereaza si pe ceilalti. In mod repetat.  

Pluto in conjunctie cu Jupiter. Mahatma Ghandi a avut Pluto in conjunctie cu Jupiter si se cunoaste rolul istoric profund social de transformare a societatii pe care l-a adus in lume. El a fost un avocat si un om de cultura indian  care a pornit miscarea de eliberare de sub dominatia britanica. Combinatia da curaj si integritate, autostima si calitati de ghid, maestru. In aspect negativ poate aduce probleme legale de rezolvat. Nevoie sa mentii proportia lucrurilor. Jupiter e mare si Pluto e ca o lentila de marire peste Jupiter. Aduce succes major dar poti pierde vederea de ansamblu. Interes pentru idei religioase, invatare, metafizice, spirituale. Devii maestru pentru altii. Iti intalnesti maestrul, Guru. Deschiderea mentala a lui Jupiter intalneste obsesia lui Pluto. Uneori fanatism. Obsesie pentru adevaruri ascunse. 
 
Daca Pluto tranziteaza prima casa, a Ascendentului Varsator 
Vei schimba multe aspecte ale vietii tale. Vei obtine putere si control asupra modului in care te percep ceilalti. Gradual ai  deveni un model pentru cei din jur sau o persoana care transforma totul in jurul ei, persoane si lucruri. Prima casa aspecteaza casa a 7-a si deci casa parteneriala, partenerii de afaceri si publicul tau. Acesti ani iti dau ocazia unei totale transformari, daca esti constient de tine insuti. Pentru multi, energia transformativa va fi indreptata spre interior si de aceea foarte multi dintre varsatori vor studia discipline transformative, spirituale sau alte stiinte oculte de autocunoastere si cu scopul de a-si intari spiritul.
 
Daca Pluto tranziteaza casa a 2-a, Ascendent Capricorn  
Metamorforza se intampla in casa banilor si a valorilor, a familiei si a vocii. Este si o casa a alimentatiei. Unii isi vor schimba sursele de venit, modul de a se prezenta, aspectul fizic, modul de a vorbi si de a  se alimenta. Pentru unii aceste transformari ar punea debuta cu o faza mai restrictiva sau de cheltuieli, pentru casa sau familie. Dupa care urmeaza transformarea: multi dintre noi vom vedea ca valorile noastre sunt altele si mult mai multe decat banii sau proprietatile. Pentru cei care au o conditie precara in prezent, Pluto aici poate aduce surse puternice de venit in urmatorii 20 ani. Casa a 2 practic urmeaza primei case in care tu ai lucrat la tine insuti. A fost un parcurs evolutiv lung sa ajungi aici.

Daca Pluto tranziteaza in casa a 3 -a. Ascendent Sagetator 
Reexaminarea comportamentului cu ceilalti. A comunicarilor si a contactelor cotidiene. Frati, colegi, vecini. Situatii din viata ta care pana acum pareau rutina incep sa te deranjeze si sa-ti doresti sa le schimbi. Schimbarea aici vine din jurul tau, din mediul in care traiesti. Curajul de a schimba circumstante. Poate fi un eveniment brusc de la care sa decizi o schimbare radicala. Scurte calatorii si cautari ale unor alte locuri si medii in care sa produci schimbari. Noi talente sau hobbyuri, indemanari de cultivat. 

Daca Pluto tranziteaza in casa a 4 -a. Ascendent Scorpion 
Casa familiei, sufletului, inimii a mamei. Moment de criza sau de coplesire psihologica. In acesti ani viata de familie se poate schimba: pot aparea noi membri sau pot disparea. Dealtfel perioada e atata de lunga incat e firesc sa te gandesti ca acest corp nu traieste pentru totdeuna: bunicii pleaca. Tu schimbi casa, poate chiar orasul, tara. Relatia cu parintii se schimba cumva. Conceptul de acasa, de confort, de siguranta, de asemenea. Schimbari de cariera pentru multi, deoarece aceasta configuratie aspecteaza mutual casa carierei si a realizarii personale, a autoritatii. 

Daca Pluto tranziteaza casa a 5 -a, pentru Ascendent Balanta.  
Relatia cu copiii se transforma. Copiii cresc. A 5 a sunt creatiile noastre. Creatiile noastre se bucura de public. Exista tendinta de a exercita presiune asupra copiilor. Ori faci cum zic, ori..a 5-a este a relatiilor sentimentale: poate aparea o persoana care poate aduce in  viata ta o intensa relatie sentimentala senzuala. Transformare ca si rezultat al acestei relatii. Multi cu aceasta configuratie devin parinti si se autodescopera. Relatiile sentimentale se intensifica. Traiesti o fateta a perosnalitatii tale care te implica total. Pasiune necontrolata. Chiar si relatiile dinainte de tranzit se intensifica in aceasta perioada. Creatie oculta, artistica sau literara profunda si transformativa. 

Daca Pluto tranziteaza casa a 6 -a, pentru Ascendent Fecioara.  
Pluto aici va revolutiona modul de a te alimenta. Te poate face a sa-ti schimbi total corpul fizic, rutina zilnica, sanatatea. Aceste schimbari pot urma unei crize care te impinge sau a unei dorinte necontrolate de a-ti schimba viata. Tipic persoanelor care se trezesc la un moment dat (la orice varsta) ca nu le mai place corpul lor si devin modele de fitness sau influenceri de sanantate si lifestyle. In aceslasi timp pluto in casa a 6 a vorbeste de job: vor fi schimbari in acest capitol: vei schimba, job, colegi, oponenti, chiar si cariera. Pluto e considerat aici un malefic in casa malefica, si deci un aspect bun, iti va da mult curaj sa schimbi orice nu-ti place la tine sau in viata ta. Joburile care au legatura cu terapii de regenerare sau grija a aspectului fizic vor avea mult de castigat din aceasta pozitie. Jobul ar putea avea un caracter rezervat sau secret. 

Daca Pluto tranziteaza in casa a 7-a-Ascendent Leu.
Relatiile tale se schimba ca urmare a intalnirii unei persoane de la care porneste o alta etapa a vietii. Foarte multi se pot casatori cu acest tranzit si se vor instraina; indeparta de cercul lor obisnuit. Altii vor intra sau vor crea un grup in jurul lor, doarece Pluto aici vorbeste de aura de putere si popularitate. Depinde de tine cum esti ca persoana si in ce casa, cum e aspectat Pluto la nastere. Relatiile instabile de afaceri chiar sociale ar putea sa nu supravietuiasca tranzitului. Pot fi conflicte de putere cu cei din jur. Sau oponenti puternici. Tu poti deveni un oponent puternic pentru ceilalti. Pluto aici aduce pasiune si intensitate in discursul tau dar si in relatiile tale. Aduce insa si neincredere in ceillalti, deoarece Pluto e o planeta a controlului. Pluto aici devine un magnet de oameni. Tu atragi oameni  care au aceasta intensitate a lui Pluto in bine si rau. 

Pluto tranziteaza casa a 8-a, pentru Ascendent Rac. Acest sector ii apartine simbolic chiar lui Pluto si el aici e ca si acasa. Gandurile devin foarte puternice. La fel si trairile constiente, subconstiente, visele. Interes pentru stiinte oculte si spirituale. Viata ta devine mai profunda, nu te mai multumesc viziunile si explicatiile aparente asupra lucrurilor. Vei cauta mistere si raspunsuri la mistere care pot fi si acestea la fel de misterioase. La un nivel material, Pluton in tranzit in casa a 8-a influenteaza finantele, un special finantele impreuna cu partenerul sau partenerii de viata sau investitiile comune. Nu este un moment bun sa creezi datorii sau sa faci credite. Este posibila o mostenire in acesti ani, mai ales cand sunt si alte tranzite simultane care sa indice aceasta posibilitate sau daca e prezenta in tema natala.

Pluto tranziteaza in casa a 9-a a, Ascendent Gemeni 
Pune la indoiala validitatea si adevarul asa cum il cunosti tu. Capacitatea ta de a intelege lumea se mareste foarte mult. Preocupare pentru filosofie, religie, misticism, credinta, Dumnezeu. Atractie pentru argumente mistice. Profunzime spirituala. Exista posibilitatea de a intra in culte sau grupuri spirituale sau religioase sau mistice si sa fii complet absorbit. La un alt nivel, pentru unii, poate fi transformare la nivel de studii sau de viata: o persoana de succes, devine calugar sau lider spiritual. Daca sunt planete aici poate provoca chiar si probleme legale, in special daca provoci opozitii prin ideile tale sau ale grupului tau. 

Pluto in casa a 10-a pentru Ascendent in Taur. Vrei sa cuceresti lumea. Dar cine esti tu de fapt? Daca stii deja cine esti, e posibil sa reusesti foarte bine in acesti ani. Daca ai claritate poti sa obtii ceea ce-ti doresti in acesti ani. Daca nu ai claritate, probabil vei schimba viata si cariera. Pluto aici iti trezeste ambitia, setea de putere, de a iesi in fata, de a domina si de a conduce. Este nevoie de discernamant si sa fii in contact cu tine insuti. Tranzitul acesta iti poate da putere, chiar si asupra celorlalti. Dar cine devii in acest proces? Vei reusi sa domini aceste energii puternice si vei juca conform regulilor? Acest tranzit are si o latura negativa in sensul ca te poti pierde in fata succesului. Succesul te va schimba. (Dar ai putea avea succes). 

Puto tranzitand casa a 11-a, pentru Ascendent Berbec. E o schimbare a lucrurilor si persoanelor care iti placeau inainte. Luptele si dorintele tale dinainte nu mai par la fel de relevante. Nu-ti mai plac aceeasi prieteni. Ai nevoie de stimuli noi, de intensitate in experientele tale. Nu-ti mai plac relatiile casual, ai nevoie sa-ti ofere experiente transformative, de neuitat. De asemenea poate tu devii mai fascinat de persoane si grupuri intense care apar acum. Sunt multi stimuli. Poate veni un mentor sau poti ajunge sa faci parte dintr-un grup. Crestere spiritala. Interes pentru reforme sociale si spirituale. Cauti persoane prietene care gandesc la fel fa tine. Cumva depasesti prietenii vechi pentru ca tu te-ai schimbat si vrei persoane care fac parte din acealsi gtup. Castiguri mari pentru cei care au afacere sau care castiga comisioane din joburile lor. De asemenea, proiectele pot asuma o aura de importanta, mister si grandoare. Proiecte secrete. 

Daca Pluto tranziteaza in casa a 12-a, Ascendent Pesti.  Efect psihologic. Ascunzi aspecte ale psihicului tau care crezi ca ar putea aduce dezaprobare din partea celorlalti. Ascunzi chiar dezechilibre fizice ca sa nu-i ingrijorezi pe ceilalti. Unele relatii din viata pot disparea. Infrunti aspecte ale tale care nu-ti plac. Vindecare prin aducerea lor la lumina. Vindeci sensul de vinovatie in relatiile cu ceilalti. Dimensiune spirituala de cultivat. Izolare de ceilalti. Infruntarea fricilor personale. Visele pot deveni intense. Calatorii spirituale. 


 

 Nota: articolele de pe acest Blog sunt creatia mea personala si folosirea lor trebuie sa citeze sursa si sa faca trimitere spre elenahusman.blogspot.com 


Casa Norocului in Astrologie. Despre Noroc si Oportunitati.

Ce-i al tau e pus deoparte? Nu chiar. Trebuie sa cauti si sa actionezi.  Astrologia, in special cea indiana, vedica, ne spune ca a al nouale...